CAPUL LUI MOTOC VREM !


DA? SIGUR! IMEDIAT! POFTITI CAPUL LUI IORDACHE.
Filiala Ilfov a Partidul Romania Mare, SUSTINE PROGRAMUL DE GUVERNARE al aliantei PSD-ALDE. Este pentru prima oara in 27 de ani cand un partid vine cu un program atat de bun. Dar,…ca si toti romanii, PRM, Fliala Ilfov isi exprima ingrijorarea fata de incapacitatea de a guverna a aliantei PSD-ALDE, alianta care desi a beneficiat de o masiva incredere din partea romanilor, realizand un scor electoral care i-a permis sa alcatuiasca o majoritate parlamentara confortabila, gestioneaza in mod defectuos puterea incredintata de popor, fiind pe cale de a pierde majoritatea in parlament si in consecinta si guvernarea. Iata faptele.
Intentia Primului Ministru Grindeanu de a-i cere demisia Ministrului Justitiei Florin Iordache sau de a-l demite, in situatia in care ministrul nu si-ar fi dat demisia din proprie initiativa, dovedeste lipsa de inteligenta politica atat a primului ministru cat si a intregului partid in frunte cu presedintele acestuia.
Aceasta deoarece ministrul justitiei, indiferent cum s-ar fi numit, era obligat prin lege sa initieze o OUG de modificare a articolelor declarate neconstitutionale si punerea lor in acord cu deciziile si hotararile CCR.
Deci in conditii de perfecta legalitate ministrul Florin Iordache initiaza OUG nr.13, cere si obtine toate avizele si o supune aprobarii Guvernului. Guvernul o aproba in unanimitate, si o publica in Monitorul Oficial.
Urmarea ? Un imens scandal, initiat, sustinut si alimentat de presedintele Iohannis, de partidele parlamentare care au pierdut alegerile, de SRI, DNA, CSM, Procurorul general, si de elemente antiromanesti, chemate in strada de USR si de catre multinationalele care au interese in Romania, cu intentia vadita de a se realiza o lovitura de stat.
Iordache in calitate de ministru al Justitiei:
1. A promovat OUG nr.13 in perfecta legalitate si in conformitate cu deciziile CCR.
2. A stabilit necesitatea URGENTEI adoptarii OUG nr.13, conform prevederilor constitutionale -vezi precizarea CCR – guvernul in cazul nostru prin ministerul justitiei, poate stabili daca o ordonanta poate avea caracter de urgenta sau nu.
3. A obtinut toate avizele legale de la institutiile prevazute in legislatia noastra.
4. A determinat prin aceasta actiune ca unele institutii ale statului , precum: Administratia Prezidentiala, Procuratura Generala, Conducerea DNA, CSM si Avocatul Poporului, sa reactioneze IRATIONAL, institutii care incalcand prevederile constitutionale cu privire la separatia puterilor in stat, au intervenit in mod AGRESIV, ABUZIV si ILEGAL impotriva actiunilor Guvernului legitim al Romaniei, prin urmatoarele actiuni:
a. Presedintele Romaniei contesta OUG nr.13 la CCR,
b. CSM, la presiunea Presedintelui inainteaza o contestatie la CCR,
c. DNA face presiuni, prin adresa scrisa , asupra Avocatului Poporului, solicitand ca Avocatul Poporului sa conteste OUG nr. 13 la CCR.
d. Avocatul Poporului, urmare a presiunilor Presedintelui Iohannis, care s-a deplasat personal la sediul avocatului poporului, si a presiunilor DNA, inainteaza la CCR o contestatie cu privire la dreptul Guvernului de a stabili necesitatea urgentei sau nu, a emiterii unei ordonante de guvern.
Speriati de amploarea demonstratiilor NEAUTORIZATE marea coalitie parlamentara a dat inapoi, cere guvernului retragerea Ordonantei nr.13. Guvernul, ca un scolar prins cu lectia neinvatata isi cere scuze public si IN LOC SA ASTEPTE HOTARAREA CCR cu privire la aceasta ordonata, procedeaza la adoptarea unei alte ordonante de urgenta nr.14 de abrogare a OUG nr.13.
Cu toate acestea protestele au continuat in Piata Victoriei, dovada a faptului ca NU OUG nr.13 a fost motivul declansarii domonstratiilor atat de violente.
Ca sa se spele pe maini si a da satisfactie manifestantilor, alianta PSD-ALDE, ofera multimii “CAPUL LUI MOTOC”, in cazul nostru capul lui Florin Iordache.
SURPRIZE, SURPRIZE !
CCR decide:
1. – OUG nr.13 este Constitutionala.
2. – Guvernul a actionat LEGAL
3. – Guvernul este abilitat sa stabileasca si sa hotarasca OPORTUNITATEA URGENTEI in adoptarea ordonantelor emise de acesta.
UNDE ESTE VINA MINISTRULUI JUSTITIEI FLORIN IORDACHE ?
Extrem de grav este ca atat persoane din conducerile celor doua partide PSD si ALDE cat si din multimea de parlamentari ai aliantei si din totalul ministrilor guvernului Grindeanu, nu s-a gasit nici unul sa vada realitatea, sa aprecieze demersul pe deplin LEGAL al ministrului Florin Iordache si aibe curajul sa-l sustina. Nici unul – din cei mentionati mai sus – nu a avut curajul sa propuna masuri impotriva celor vinovati de declansarea tentativei de LOVITURA DE STAT. Nu au avut curajul raspunderii faptelor lor si a hotararilor luate. S-au dezis atat de propriile hotarari cat si de juramantul depus la investire, la prima demonstratie de strada NEAUTORIZATA. Au sacrificat pe nedrept, singurul ministru cu coloana vertebrala din sovaielnicul guvern Grindeanu.

NICULAE IURUC, Presedinte; Filiala PRM, jud Ilfov.
Bucuresti, 16.02.2017