PORTRET DE CANDIDAT: PARTIDUL ROMÂNIA MARE propune pentru funcţia de Senator de Bucureşti pe Prof. ADRIAN POPESCU

ap01
I. Activitate profesională:
– 1 septembrie 1969–1 septembrie 1977: profesor de matematică la Şcoala Generală Vânătorii Mari, Jud. Giurgiu
ap01-1
Copii cu dragoste de carte. Am fost fost primul profesor calificat. Au fost primele promoţii care au intrat în totalitate, în urma examenului de admitere, la licee din Bucureşti şi din Bolintin-Vale. Am reuşit să atrag cetăţenii satului în activităţi sportive organizate prin înfiinţarea echipei de fotbal „Şoimii Vânătorii Mari”, transformând o parte dintr-un islaz în teren de fotbal., unii dintre jucători ajungând până la nivelul Diviziei B de fotbal.
ap02-1
– 1 septembrie 1977–1 septembrie 1990: profesor de matematică la Liceul Mine, petrol, geologie Bolintin-Vale.
Le-am insuflat elevilor dragostea pentru matematică, mândria de a se ridica din mediul rural prin muncă şi seriozitate, ajungând studenţi şi apoi absolvenţi ai facultăţilor cu prestigiu din Bucureşti.
I-am atras în activităţi culturale, sportive şi turistice.
ap04
i
ap05
Mă mândresc cu foştii mei elevi, cărora sunt convins că am reuşit să le formez cel puţin două calităţi de bază: să le meargă mintea şi să aibă caracter, calităţi pe care mă bazez şi acum, când, sunt convins că vor ieşi la vot pentru Partidul România Mare.
– 1 septembrie 1990 – 1 septembrie 2014: Liceul PTTR Drumul Taberei, Bucureşti.
ap06
ap07
ap08
Colective de elevi frumoşi, deştepţi şi educaţi cu care s-au mândrit şi se mândresc părinţii lor. Din păcate, sistemul de învăţământ românesc este într-o degradare continuă, Liceul PTTR, respectând această stare, fiind în consolidare de câţiva ani buni.
– 1 septembrie 2014 – 1 septembrie 2015: Colegiul Tehnic Media, Bucureşti.
– 1 septembrie 2015 – 1 septembrie 2016: Liceul Tehnologic Sfântul Antim Ivireanu.
– septembrie 2016 – prezent: Colegiul Economic Costin C. Kirițescu.

II. Activitate sindicală şi politică:
– Ca lider sindical naţional al Federaţiei Sindicatelor Libere a Cadrelor Didactice Navetiste, împreună cu Cătălin Croitoru, lider al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar din România şi Victor Ciorbea, lider al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, am contribuit la elaborarea Hotărârii de Guvern nr. 487 din 08.05.1990.
ap09
ap10
A fost una dintre puţinele Hotărâri luate de guvernele post-decembriste, în urma căreia toate posturile din învăţământul preuniversitar erau ocupate, dispărând noţiunea de profesor suplinitor, detaşat etc. Din păcate, sistemul a lucrat în aşa fel încât în momentul de faţă a reapărut noţiunea de profesor suplinitor, detaşat etc., o parte din cadrele didactice, mai ales cele tinere fiind obligate să susţină examene în fiecare an şcolar.
– În perioada 2000-2012 am fost Consilier în Consiliul Local al Primăriei Sectorului 6 şi preşedinte al Comisiei de Învăţământ, Sănătate, Cultură. Culte şi am elaborat numeroase proiecte materializate prin Hotărâri ale Consiliului Local, din care amintesc:
a) iulie 2005: Simpozion: ÎNVĂŢĂMÂNTUL, PRIORITATE NAŢIONALĂ A SOCIETĂŢII ROMÂNEŞTI, cu participarea reprezentanţilor tuturor sindicatelor din învăţământ, ai Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor, ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, acţiune care a dus la îmbunătăţirea situaţiei din învăţământul preuniversitar.
b) 23.10.2006 iniţierea unui proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 15 miliarde de lei de la bugetul local al sectorului 6 în vederea lucrărilor de reparaţii şi continuarea lucrărilor de construcţii a bisericilor de cult ortodox din sectorul 6.
c) 29.01.2007 proiectul SIGURANŢA ÎN ŞCOLI încheiat între Primăria Sectorului 6, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog şi Poliţia Comunitară Sector 6.
d) 26.04.2007 iniţiator al proiectului privind acordarea unei recompense băneşti de 2500 lei personalului didactic şi didactic auxiliar, din învăţământul preuniversitar, care iese la pensie la limită de vârstă.
Sunt foarte multe proiecte pe care nu le mai enumăr, proiecte care au fost făcute în interesul comunităţii locale a cetăţenilor sectorului 6, a căror aplicare a dus la îmbunătăţirea vieţii locuitorilor acestui sector.
– Din punct de vedere al poziţiei în cadrul Partidului România Mare, începând cu anul 1995, când am devenit membru al partidului, am îndeplinit următoarele funcţii:
1) 1996-1999: Preşedinte al organizaţiei de bază nr. 29 – Sector 6
2) 1999-2001: Prim-Vicepreşedinte Filiala PRM Sector 6
3) ianuarie 2001 – aprilie 2002: Preşedinte interimar Filiala PRM Sector 6
4) 13.04.2002 – 26.07.2004: Preşedinte Filiala PRM Sector 6
5) 16.06.2005 – 15.06.2008: Prim Vice-preşedinte Filiala PRM Bucureşti
6) septembrie 2008 – noiembrie 2010: Preşedintele Filialei PRM Bucureşti
7) 30.10.2010 – 16.04.2016: Vicepreşedinte organizatoric
8) 17.04.2016 – prezent: Preşedinte interimar al Partidului România Mare.
Evoluţia mea politică a plecat de la simplu membru, la preşedinte de organizaţie de bază, trecând prin toate funcţiile, până la cea de preşedinte al partidului. În toată această perioadă, am fost alături de domnul Corneliu Vadim Tudor, iar după trecerea dânsului în nefiinţă, am luptat ca Partidul România Mare să păstreze linia politică, doctrina şi prin politica sa să contribuie la renaşterea României din punct de vedere moral, spiritual şi economic.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, am reuşit să rezistăm politic, să participăm la alegerile locale din 05.06.2016, unde am obţinut 141 de consilieri locali, cu toate că am fost boicotaţi de toată mass-media şi de anumiţi indivizi din interior şi exterior.
Ca senator, mă voi lupta în Parlamentul României să se voteze de urgenţă proiecte pe care le consider prioritare:
1. Alocaţia lunară de 200 de lei pentru copii şi tineri, pe toată durata desfăşurării studiilor;
2. Reabilitarea şi redeschiderea unităţilor de învăţământ în localităţile unde au fost închise pentru a nu obliga elevii să facă zilnic naveta zeci de kilometri;
3. Alocarea a 2 salarii la ieşirea la pensie la limită de vârstă a tuturor cadrelor didactice şi a personalului auxiliar din învăţământul preuniversitar;
4. Construirea de urgenţă în Municipiul Bucureşti, cu accesarea de fonduri europene, a câte 10 creşe şi grădiniţe în fiecare sector;
5. Reabilitarea, redeschiderea şi reintroducerea în circuitul turistic a centrelor de sănătate, odihnă şi tratament din întreaga ţară, unde pensionarii să suporte doar o mică parte din costul cazării, tratamentului şi transportului;
6. Alocarea pentru toţi foştii sportivi de performanţă, care au adus medalii României, a unei rente viagere.

Ieşiţi la vot la alegerile generale din data de 11.12.2016 şi votaţi candidaţii Partidului România Mare, singurul partid care nu a fost în cei 26 de ani de la evenimentele din decembrie 1989 la guvernare, care nu a cedat şantajelor şi presiunilor politice, venite din toate părţile şi toate nivelurile şi care este singurul partid care odată ajuns în Parlament, va împiedica continuarea dezastrului în care a ajuns România şi va lupta pentru o Românie liberă şi prosperă.
Vă rog, foştii mei elevi şi părinţii voştri, să ieşiţi toţi la vot şi să demonstraţi, prin votul vostru, că vă duce mintea, aveţi caracter şi votaţi Partidul România Mare!
Să nu uitaţi niciodată că cel mai de preţ dar pe care ni-l face Dumnezeu sunt copiii noştri şi că suntem răspunzători de viitorul lor.
Votând Partidul România Mare, copiii noştri nu vor mai fi obligaţi să plece peste hotare, între străni şi vor rămâne să-şi dezvolte personalitatea şi valoarea lângă părinţii şi bunicii lor.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!